Norge
Bildet er satt sammen av to. Til venstre er Sveinung Rotevatn, og til høyre er Tore Storehaug. Begge har dress. Rotevatn har skjegg og står bak en talerstol med et vindu like bak seg. Storehaug står med en dokumentmappe under armen og snakker i en mikrofon fra NRK.

Rotevatn og Storehaug skal også ha betalt for lite skatt

To nye politikere skal ha betalt for lite i skatt for stortings-leilighetene sine. Totalt skulle de ha betalt minst 400.000 kroner mer.

Sveinung Rotevatn og Tore Storehaug har hatt boliger i Oslo mens de har vært på Stortinget. Men de har ikke betalt skatt for det, melder avisa Aftenposten. De skal ha betalt minst 400.000 kroner for boligene.

Begge har hatt gratis bolig fra Stortinget. Årsaken er at de har vært registrert som bosatt hos sine foreldre i en annen del av landet. Men ingen av dem skal ha betalt leie eller andre utgifter for foreldrene.

Skatteetaten har sagt at politikere som bor gratis hjemme, skal betale skatt av fordelen av fri bolig.

Rotevatn er fra partiet Venstre. Han sier til avisa at han selv har tatt kontakt med administrasjonen på Stortinget om dette. Rotevatn sier han har ønsket å finne ut om han har betalt det han skal i skatt. Han tok kontakt etter at Skatteetaten sa klart fra om hvilke regler som skal gjelde.

Storehaug er fra Kristelig Folkeparti. Han sier at han har fulgt den informasjonen som han fikk fra Stortinget. Derfor har han heller ikke betalt skatt for å bo i en gratis Stortings-leilighet.

Kjell Ingolf Ropstad måtte slutte som leder for KrF og som statsråd sist helg. Han hadde heller ikke betalt skatt for å ha Stortings-leilighet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå