Norge
Bildet er Geir Bukholm i FHI. Han står bak en talerstol og foran en blå vegg. Foto: Ali Zare / NTB

Sier menn under 30 bør ta Pfizer-vaksinen

FHI sier gutter og unge menn under 30 bør velge korona-vaksine fra Pfizer. De kan ha en større risiko for en bivirkning om de velger den fra Moderna.

Flere folk under 30 har fått en sjelden bivirkning. Det har skjedd både med folk som har fått vaksine fra Pfizer, og de som har fått den fra Moderna. Men sjansen er større hvis de har fått sin andre dose fra Moderna. Det sier blant annet Folkhälso-myndigheten i Sverige. Der vil de bare bruke Pfizer på folk under 30 år.

Det er svært få som var myokarditt av de to vaksinene. Det er en betennelse på hjertet. Det er litt større sjanse for å den av Moderna-vaksinen. Geir Bukholm i Folkehelse-instituttet (FHI) sier unge under 18 år får Pfizer-vaksinen fra før.

– Menn under 30 år bør også tenke på om de heller skal velge den når de skal vaksinere seg, sier han. Rådet gjelder særlig for dem som skal ha dose to.

FHI anbefaler fortsatt Moderna til alle over 30 år. Årsaken er at den kan hindre folk i å bli både litt og alvorlig syke av Delta-varianten av korona.

– De som skal vaksineres kan uansett velge den typen de selv vil. Både som første og andre dose, sier Bukholm.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå