Norge
Deler av de dramatiske hendelsene onsdag kveld skjedde inne på denne Coop Extra-butikken. Torsdag er den sperret av, og det vil den fortsette å være inntil videre, opplyser Coop Norge til NTB. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kongsberg-siktede kommer til å bli siktet for mer enn fem drap

Fredag holdte politiet en pressekonferanse om Kongsberg-angrepet. Fem personer ble drept og tre skadd under angrepet.

Politiet holdt fredag en pressekonferanse om hendelsen på Kongsberg.

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. En 37 år gammel mann drepte fem personer. Tre personer ble skadd. Mannen som gjorde dette heter Espen Andersen Bråthen. Han er siktet for å ha drept fem personer.

– Han er per i dag siktet for fem drap. Samtidig har han skadd tre personer, men det er mange flere fornærmede i saken. Det var flere som ble skutt etter med pil og bue. Siktelsen gjelder ikke disse enda. Derfor vil siktelsen bli utvidet, men vi må få en oversikt først. Det sier Per Thomas Omholt. Han er politiinspektør.

Tidligere fredag ble det informert om at Bråthen er overført til helsevesenet. Omholt sier også at sykdom kan være mye av årsaken til hendelsen.

– Mannen sin helse gjorde at han måtte få helsehjelp, sier Omholt.

Noen personer ble drept inne, mens andre ble drept ute. Det betyr at siktelsen gjelder både privat rom og det offentlige rom.

– Selve drapene ønsker vi ikke å informere om enda. Det er fortsatt vitner som skal avhøres. Vitnene skal ikke bli påvirket av det som skrives i media. Derfor vil vi heller ikke gå ut med hvilke våpen som ble brukt. Den informasjonen kommer ut når vi har alle vitner på plass, sier Omholt.

– Vi ønsker at vitnene skal forklare til oss hva de så, og ikke hva de leste i avisen, sier han.

Politiet har avhørt flere vitner i saken.

– Vi har avhørt over 50 vitner og snakker fortsatt med flere, sier Omholt.

---

Kort om saken

  • Den 37 år gamle mannen er siktet for fem drap. Men siktelsen vil bli utvidet.
  • Siktede er også overført til helsevesenet. Årsaken skal være hans helsetilstand.
  • Politiet vil ikke gi noen informasjon om drapsvåpen og drapene enda.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå