Norge
Den pensjonerte langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen pådro seg en blødning på hjernen i forrige uke, men er nå utskrevet av sykehuset. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tidligere langrennsløper fikk hjerneblødning

Øystein Petterson er en kjent, tidligere langrennsløper. Forrige uke ble han flydd til Rikshospitalet.

Tidligere langrennsløper Øystein Pettersen har fått en blødning på hjernen. Han ble fløyet til Rikshospitalet i forrige torsdag. Det melder VG.

38-åringen er kjent som «Pølsa». Han tok OL-gull sammen med Petter Northug i 2010. Grorud-mannen har flyttet til Lillehammer med familien. Forrige torsdag fikk han kraftige hodesmerter etter en sykkeltur.

Pettersen snakket nylig om hendelsen i en podkast. Den heter «Gode Dager». Pettersen har den sammen med kameraten Hans Olav Ingholm. Han sier det var svært dramatisk for ham i forrige uke.

– Jeg hadde lue under sykkelhjelmen. Det var kaldt. Så fikk jeg ordentlig vondt i hodet. Er det noe galt med hjelmen? Strammer hjelmen? Jeg løftet på skruen som strammer hjelmen. Det funket ikke, sier forteller han.

Han kom seg etter hvert til Lillehammer sykehus. Der fikk han vite at han hadde en blødning på hjernen. 38-åringen ble flydd til Rikshospitalet.

Legene fant ingen sår på hjernehinnen. Pettersen slapp derfor operasjon. Onsdag var han ute av sykehuset.

– Jeg står foran en ordentlig utfordring. Jeg skal komme styrket ut av det. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar. En måned, et halvt år eller ett år, sier Pettersen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå