Norge
Politiadvokat Christine Møen Wisløff og forsvarer Morten Grimstad i fengslingsmøte i forbindelse med NAV-saken i september.
Foto: Marit Hommedal / NTB

Blir siktet for drap og drapsforsøk

Politiet har utvidet siktelsen etter knivangrepet på et Nav-kontor i Bergen. Den siktede blir varetektsfengslet i åtte uker.

To personer ble knivstukket på et Nav-kontor i Bergen sentrum. En kvinne døde, mens en annen ble skadd.

En person ble pågrepet etter angrepet. Han ble først siktet for drap og grov kroppsskade. Nå er han siktet for drap og drapsforsøk. Det er avisa Bergens Tidende som skriver om saken.

Den 39 år gamle mannen er dermed siktet for å ha drept avdelingsleder Marianne Amundsen. Drapet skjedde på Nav Årstad i Bergen 20. september. Og han er siktet for drapsforsøk på en kvinnelig kollega av henne.

Mannen har godtatt varetektsfengsling. Han blir fengslet i åtte uker. Det ble bestemt etter et fengslingsmøte tirsdag morgen. Siktede fulgte møte digitalt.

– Vi ønsker avhør av siktede, men dato for dette er ikke helt klart ennå. Det sier Christine Møen Wisløff til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber for Vest politidistrikt.

Siktede har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet.

Morten Grimstad jobber som forsvarer for den siktede. Han sier at mannen egentlig ikke ønsker noen flere avhør.

– Med det er jo lagt opp til avhør i november en eller annen gang. Årsaken til det er at etterforskningen tar tid. Når den tid kommer, vil han ta stilling til om han vil la seg avhøre, sier Grimstad.

---

Kort om saken

  • To personer ble angrepet med kniv på et Nav-kontor i Bergen.
  • En person døde, mens en annen ble skadd.
  • En mann ble pågrepet etter angrepet. Han er siktet for drap og drapsforsøk.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå