Norge

Vil bruke bostøtte som hjelp når det er dyr strøm

Det koster mye å bruke strøm for tiden. Det er et problem for de som har lite penger. Regjeringen sier de vil bruke bostøtte for å hjelpe de som har minst.

Trygve Slagsvold Vedum er finansminister. Han er også leder for Senterpartiet (Sp). Han sier prisen på strøm er viktig for Sp og Arbeiderpartiet (Ap). Sammen styrer de landet.

– Sp og Ap har vært veldig bekymret for den veldig høye prisen på strøm. Vi er opptatt av å hjelpe folk, sier Vedum til avisa VG. Han sier også at de vil komme med et forslag i løpet av noen få uker. Det skal hjelpe de som merker mest til dyr strøm.

Det er rekordhøy pris på strøm i Sør-Norge for tiden. For de med minst penger kan det bli et problem- Særlig når det blir kaldt når vinteren kommer.

– Vi vil styrke bostøtten og vil legge fram forslag om det, sier Vedum til avisa.

Bostøtte er en ordning fra staten. Den er for dem som har lite inntekt og høye utgifter til bolig.

Både Høyre og Fremskrittspartiet (Frp) har laget forslag som ligner på det Vedum vil foreslå. Høyre vil at bostøtten skal bli større i en periode. De vil også gi mer i sosialhjelp til de med lite penger. Frp vil fjerne en avgift på strøm til private hjem fra 1. november.

Sosialistisk Venstreparti sier de vil krever noe blir gjort innen neste tirsdag. De vil også bruke mer penger på bostøtte. Stortinget skal stemme over dette og flere andre forslag om strøm. Det skjer torsdag.

Siste utgave

På forsiden nå