Norge
[object Object]

66.000 får støtte til å betale strøm

Strømprisene er rekordhøye i flere deler av landet. Nå vil flere tusen familier få ekstra støtte til å betale.

Strømprisene har økt kraftig i det siste. Det er aller verst for de som allerede har lite penger. Nå vil regjeringen gi nesten 3.000 kroner i ekstra bostøtte. De skal gis til personer som bor der strømmen er dyrest.

Støtten blir en ekstra utbetaling i november. Den gis på grunn av den spesielle situasjonen. Den skal hjelpe de med høye strømregninger og lav inntekt til å betale regninger.

Tiltaket ble foreslått i Stortinget på fredag. Dagen før krevde SV og Høyre at bostøtten skulle økes på grunn av strømregningene.

Bjørn Arild Gram er distrikts-minister. Han sier fem av seks som får bostøtte vil få ekstra penger.munal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

– Vi ser at høye strømpriser kan bli en stor belastning. Særlig for de med svak økonomi, sier han i en pressemelding.

KAN BLI KOSELIG: Med den rette beredskapen klar, som trivelig tidsfordriv, nok kilder til lys og varme, litt av favorittsnopet og avtaler med noen man kan holde kontakt med, kan en kort periode uten strøm, vann og internett bli helt overkommelig. Foto: Glenn Røkeberg / DSB

Mandag og tirsdag denne uken var strømprisene rekorddyre. Særlig sør for Sognefjorden og Dovrefjell har prisene vært høye. Midt- og Nord-Norge så langt sluppet en kraftig økning.

Støtten skal gis til de som bor i disse fylkene: Vestland, Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Innland, Oslo og Viken. Den blir også gitt til Røros kommune i Trøndelag.

Støtten er på 2.950 kroner ekstra. De med flere i en husstand for 120 kroner per person.

I mars i år fikk også de med bostøtte ekstra utbetaling. Det samme skjedde vinteren 2019.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå