Norge

Venner tente lys for mannen som ble drept av politiet

Venner av den drepte mannen på Bislett sier han har hatt det tøft lenge. Noen av de mener han kunne vært i live om han hadde fått mer hjelp.

Tirsdag ble en mann skutt av politiet i Oslo. Han hadde prøvd å angripe folk på gata og politiet med kniv. Mannen ble sendt til sykehus, men døde av skadene. Han ble 33 år gammel.

Samme kveld var flere venner av ham samlet der det skjedde. De la fra seg blomster og tente lys. De var rundt 50 personer.

– Han har hatt det tøft lenge. Det er en utrolig trist skjebne, sier en av vennene hans til Avisa Oslo.

Mannen ble i desember i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern. Det var etter at han stakk en mann med kniv i Oslo i 2019. Mannen var ute på permisjon tirsdag. Avisa VG skriver at mannen har fått bo alene i en leilighet på Bislett på ukedagene. Slik skal det ha vært i tre måneder.

– Jeg har vært sammen med ham nesten hver dag den siste tiden. Det har ikke vært noen psykiske problemer da. Alt har gått veldig bra, sier en venn.

Han skal ha kjørt den drepte mannen til en helseinstitusjon der han måtte avlegge urinprøver. Vennen sier han også gjorde det mandag. Da fikk han inntrykk av at behandlingen var ferdig.

Han sier den drepte mannen slet med rus. Det skal også ha ført til psykiske problemer ifølge vennen. Dette skal de ha snakket sammen om. Vennen mener derfor hele hendelsen burde vært unngått om den drepte hadde fått hjelp.

Flere andre venner mener det samme. De kan knapt tro det som har skjedd.

– Det er så mange følelser. Det var en gutt vi var glade i alle sammen. Vi er bare noen av dem han kjente. Han har så mange forskjellige venner, sier en annen venn til VG.

Flere av vennene sier han ruset seg da han var ute på permisjon for rundt to måneder siden. Han skal da ha sagt at han hadde behov for hjelp.

– Det er ikke som han har sluppet ut som en helt ny person. Det er ingen som sier at han er helt uskyldig. Men dette kunne vært forhindret, sier en venn.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå