Norge
117 nye koronasmittede er registrert i Oslo siste døgn, ti flere enn torsdag, men to under snittet de sju foregående dagene.
Foto: Lise Åserud / NTB

Venter ny smittetopp i Norge

Omikron fører til kraftig smitteøkning i Norge. Samtidig tyder tallene på at langt færre som er smittet med omikron blir alvorlig syke.

Omikron fører til høye smittetall i Norge. De vil trolig nå sitt høyeste rundt månedsskiftet, eller tidlig i februar. Det mener Folkehelseinstituttet (FHI).

Samtidig forventer de færre innleggelser på sykehus. Det sier avdelingsdirektør i FHI, Line Vold i FHI, til avisen VG.

– I Sør-Afrika hadde de veldig rask økning i smitte. Så fikk de en ganske rask nedgang, også etter de hadde vært gjennom smittetoppen, sier hun.

Ifølge FHI er risikoen for innleggelse med omikron 0,2 prosent. Varianten ser ut til å gi mindre alvorlig sykdom enn tidligere varianter. For deltavarianten er risikoen 1 prosent. Det sier Line Vold til nyhetskanalen TV 2.

Avdelingsdirektør Line Vold ved FHI betegner dagens smittesituasjon som svært alvorlig. Foto: Torstein Bøe / NTB

Det er også mange som har blitt smittet av korona for andre gang. Etter omikron kom til landet, er tallet 30 ganger høyere enn det har vært tidligere.

Norge har hatt en voldsom vekst i antallet personer som blir koronasmittet for andre gang siden omikron ankom landet. Det viser tall fra FHIs ukerapport.

Lørdag ble det registrert 8.477 smittetilfeller. Norge har nå registrert mer enn 500.000 smittetilfeller.

Til sammen er så langt 1.381 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå