Norge
Foto: Lise Åserud / NTB

– Er klar for dronningrollen

Prinsesse Ingrid Alexandra er klar til å være dronning når den tid kommer. Fredag fyller hun 18 år.

Prinsesse Ingrid Alexandra er takknemlig for den muligheten hun har. Fredag fyller hun 18 år.

– Jeg er veldig takknemlig for den muligheten jeg har. Jeg tenker at jeg kan gjøre veldig mye med det. Jeg kan selvfølgelig drømme seg bort og tenke på hvordan et helt annet liv hadde vært. Det gjør jeg også. Men det er ikke det livet jeg lever. Det er vanskelig å se for seg å ikke være i den rollen jeg er i. Det sier prinsessen til kanalen NRK.

Prinsessen går sitt andre år på Elvebakken videregående skole. Hun er en aktiv jente som liker sport, trening og vannsport.

Selv om hun nå fyller 18 år, vil hun nok være litt tilbaketrukket de neste årene. Hun skal fokusere på utdanning.

– Jeg er jo fortsatt ung, og det er lenge til jeg skal bli dronning. Så det ligger litt i kortene at jeg har tenkt å gjøre det, sier hun.

På spørsmål om hvilke råd kong Harald har gitt henne, svarer hun:

– Han er ikke en sånn type som setter seg ned og sier «nå skal vi forberede deg». Jeg har lært mye av ham likevel. Det han sier mest, er at jeg må bare finne min egen vei og min egen måte å gjøre det på. Og bestemor sier for det meste at det tar vi når det kommer, sier prinsessen til avisa VG.

De siste årene har korona-viruset herjet, også for prinsessen. Derfor blir den store bursdagsfesten utsatt.

– Det er ganske spesielt å bli atskilt fra resten av verden på den måten. Jeg har vært ganske mye i karantene, jeg har hatt korona selv. Så det har vært vanskelig, selvfølgelig. Men jeg har prøvd å finne aktiviteter, prøve nye ting som har hjulpet meg ganske mye til å komme igjennom det. Jeg hadde en periode der jeg malte litt, det var særlig mens jeg hadde korona, sier hun.

Nå ser Ingrid Alexandra frem til friheten som kommer med å fylle 18 år.

– Det føles ikke så veldig annerledes. Det er kanskje litt mer ansvar, men så betyr det enda mer frihet også, så det gleder jeg meg til. Kanskje kunne reise alene og kunne kjøre bil og sånt. Det gleder jeg meg veldig mye til, sier hun til NRK.

---

Kort om saken

  • Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år.
  • Hun er glad for mulighetene hun får. Hun er også klar til å ta over som dronning når hun må det.
  • Som 18 åring ser hun frem til friheten som hun får.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå