Norge
Astrid

Prinsesse Astrid fyller 90 år

Kongens storesøster, prinsesse Astrid, fru Ferner, fyller 90 år lørdag.

– Dagen skal feires privat. Det sier Guri Varpe til nyhetsbyrået NTB. Hun er kommunikasjons-sjef på Slottet.

Kongehuset vil ikke si noe om hvilke planer de har for bursdagen.

Prinsesse Astrid er storesøsteren til Kong Harald. Hun fyller 90 år på lørdag. Hun gjør fortsatt oppdrag for Kongen og Kongehuset.

Hun vil hjelpe de svake og de som er annerledes. Det kan nok også hende at du ser henne på et sports-arrangement eller to. Hun har stor glede av både sport og friluftsliv. Det skriver Kongehuset i sin biografi om henne.

Prinsessen ble født i 1932. Hun vokste opp på Skaugum i Asker, men flyktet sammen med familien da tyskerne invaderte Norge 9. april 1940.

Bare 22 år gammel tok hun mange oppgaver. Kong Haakon var så imponert over barnebarnet at han ga henne et viktig kjede, som kalles St. Olavs Orden. Hun har senere sagt at hun ble både overrasket og stolt.

Hun har vært med på flere reiser sammen med Kong Olav, som var hennes far. Hun var blant annet vertinne når Etiopias keiser Haile Selassie var på besøk. Det samme var dronning Elizabeth av Storbritannia og sjahen av Iran, Farah Diba.

I 1961 giftet hun seg med Johan Martin Ferner, og sammen har de fått fem barn. Ferner døde for sju år siden.

Da hun forlovet seg med Ferner var det mange som ikke var fornøyd. Han var nemlig en mann som var skilt. Avisa Vårt Land skrev blant annet at forlovelsen skapte dyp sorg hos Kirken.

---

Kort om saken

  • Prinsesse Astrid fyller 90 år på lørdag.
  • Hun er storesøsteren til vår kong Harald.
  • Kongehuset vil ikke si noe om hvilke planer de har for bursdagen.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå