Norge

Hadia Tajik slutter som statsråd

Enda en politiker har sluttet som følge av saker om pendler-bolig. Nå var det Hadia Tajik sin tur.

– Jeg har invitert dere fordi jeg er i en situasjon der feil som jeg gjorde for 15 år siden skygger over den jobben jeg gjør i dag. Slik startet Hadia Tajik presse-konferansen onsdag. Hun var arbeids- og inkluderingsminister.

Saker som handler om å få gratis goder fra Stortinget tar ikke slutt. Hadia Tajik hadde pendler-bolig fra 2006 til 2010.

Den siste uken har hun måttet svare på mange spørsmål. Noen av de er svart på, mens andre har ikke fått svar. Sylvi Listhaug har blant annet krevd å få svar på 20 spørsmål. Det har enda ikke skjedd. Listhaug er partileder for Fremskrittspartiet (FrP).

Onsdag ettermiddag sa Tajik at hun slutter som statsråd. Det sa hun under en presse-konferanse. Hun sier at hun vil fortsette som nestleder for Arbeiderpartiet (Ap), om de fortsatt vil det.

– Alle kan gjøre feil, sier hun.

Tajik sa også at hun håndterte saken dårlig.

– Beklager for at jeg ikke håndterte dette bedre før, sier hun. Det var også derfor hun betalte tilbake skatt, legger hun til.

For å få gratis bolig la hun ved en leiekontrakt på en leilighet. Denne leiligheten bodde hun aldri i. Det har hun bekreftet til avisa VG. Men hun bodde hos foreldrene sine og har sagt at hun betalte for å bo der.

Om hun faktisk betalte eller ikke er vanskelig å si noe om. Tajik selv mener hun betalte, men kan ikke bevise dette.

Jonas Gahr Støre sier han støtter Tajik. Støre er statsminister i Norge.

– Jeg har tillit til Tajik og tro på hennes historie, men jeg er enig i avgjørelsen hennes, sier Støre til nyhetsbyrået NTB.

Støre sier han er lei seg og at Tajik har fått til mye bra som arbeidsminister. Men han er glad for at hun fortsatt skal være nestleder og jobbe med å få ut Aps politikk til landet.

---

Kort om saken

  • Hadia Tajik var arbeids- og inkluderingsminister.
  • Onsdag sa hun at hun slutter som dette.
  • Årsaken var at hun ikke betalte skatt på pendler-bolig fra 2006 til 2010.

---

Siste utgave

På forsiden nå