Norge

Hadia Tajik slutter som nestleder i Arbeiderpartiet

Onsdag sluttet Hadia Tajik som statsråd. Nå trekker hun seg også som nestleder i Arbeiderpartiet.

Norge — Hadia Tajik var arbeids- og likestillingssminister for Arbeiderpartiet. Hun trakk seg fra jobben. Det fortalte hun på en pressekonferanse onsdag. Årsaken var rot med utgifter og skatt knyttet til pendler-bolig. Søndag sluttet hun som nestleder i Ap. Hun fortalte det til Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre. Avgjørelsen ble også delt med Arbeiderpartiets sentralstyre.

Tajik skrev et brev. Der står det at det hun har gjort, har vært en belastning for partiet. Og at det er hennes ansvar.

– Jeg ber om unnskyldning for det. Og jeg er kommet til at jeg vil trekke meg som nestleder, sier Tajik i en uttalelse som Statsministerens kontor. Den har de delt med nyhetsbyrået NTB.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

For to uker siden avslørte avisa VG at Tajik i 2006 fikk skattefri pendlerbolig. Det skjedde etter å ha levert inn en leiekontrakt som hun aldri brukte. Da var hun politisk rådgiver i regjeringsapparatet.

Dagene etter kom flere medier med flere avsløringer om Tajiks pendlerbolig.

Onsdag sluttet Tajik som statsråd.

– Jeg er lei meg for at det jeg har gjort feil. Jeg har skuffet mange. Det ber jeg om tilgivelse for. Jeg beklager at jeg ikke håndterte dette bedre før. Det er min feil, sa Tajik da det ble kjent.

Hun sa da at hun ville fortsette som nestleder i Arbeiderpartiet. Men nå har hun altså ombestemt seg.

Tajik erkjenner at hun både har gjort feil og feilvurderinger.

Hun går nå tilbake i vervet som stortingsrepresentant. Der vil hun gjøre sitt beste for partiet, forklarer hun.

Statsminister Jonas Gahr Støre takker Tajik for innsatsen som nestleder. Samtidig har han forståelse for at hun valgte å trekke seg.

– Jeg har forståelse for beslutningen. Jeg vil takke Hadia for den store innsatsen hun har lagt ned i en årrekke som nestleder for partiet. Og jeg vil takke henne for det nære samarbeidet vi har hatt, sier Støre til NTB.

Støre omtaler Tajik som en svært dyktig politiker. Han sier at hun et sterkt engasjement for Arbeiderpartiet og partiets verdier.

– Jeg vet at hennes kunnskap og erfaringer fortsatt vil være viktig for Arbeiderpartiet i tiden fremover, sier han også.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå