Norge

UD mener nordmenn bør unngå reiser til Sri Lanka

Det er stor politisk og sosial uro i Sri Lanka for tiden. Derfor bør nordmenn unngå reiser til landet, mener Utenriksdepartementet (UD).

Sri Lanka er i en stor økonomisk krise. Det koster mye mer å kjøpe mat og alt annet folk trenger. Det er mangel på strøm og drivstoff. Alt dette har ført til store protester. Og det er lite som tyder på at de snart tar slutt. De siste døgnene har folk blitt drept. Det er unntaks-tilstand og portforbud i hele landet. Politiet har fått signal om at de får lov til å skyte hvis de ser noen som gjør noe som er farlig for andre eller offentlig eiendom. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Alt dette har ført til en ustabil situasjon, og det er vanskelig å forutse hva som kan skje. Den norske ambassaden i landet har begrenset mulighet til å hjelpe nordmenn som er i landet, sier UD. De ber også om at folk som er i landet må følge nøye med, og vurdere sin egen sikkerhet.

– Vi anbefaler at du kontakter forsikringsselskapet ditt. Det bør du gjøre for å sjekke at reiseforsikringen fortsatt er gyldig, sier UD. De anbefaler også at folk laster appen Reiseklar. Der kan du registrere at du er på reise, slik at du kan få viktig informasjon fra myndighetene i Norge. Du finner også fersk informasjon om landet du er i hvis du sjekker appen.

Siste utgave

På forsiden nå