Norge

Politikere måtte gå ut fra Stortingssalen under protest

En gruppe aktivister ropte til politikerne under spørretimen onsdag. De limte seg fast og krevde at det ble gjort mer for å redde klimaet på jorda.

Stortings-representantene måtte gå ut salen under spørretimen. Den var så vidt begynt. Det er fordi klima-aktivister begynte å rope ut fra galleriet.

– Vi har en beskjed til dere. Den siste klimarapporten viser at vi har to til tre år på oss. sa en av aktivistene. De krevde at politikerne måtte gjøre mer for å nå sine egne klimamål.

– Men dagens situasjon går i retning av tre graders oppvarming, ropte aktivistene.

Masud Gharahkhani ba flere ganger om ro i salen. Han er Stortingspresident. Aktivistene fortsatte å rope ut sitt budskap. Da forlot stortingsrepresentantene salen.

Ifølge politiet skal det ha vært mellom 12 og 20 aktivister inne på Stortinget. Disse skal være fra Extinction Rebellion Ung. Gruppa har sendt ut en pressemelding der de sier mer om hva som er årsaken til at de gjorde dette.

– Vi er unge og mange av oss kan ikke stemme. Dyr og planter kan ikke stemme. Milliarder av mennesker i det globale sør kan ikke stemme i Norge. Det sier Susanne Rude Lone i pressemeldingen.

Flere aktivister valgte å lime seg fast til et rekkverk. Det er oppe på publikums-galleriet i Stortingssalen. Gharahkhani sier til kanalen NRK at det vil ta minst en halvtime å få de løs igjen.

– De ble bedt om å gå. Det er fullt mulig å ta opp det du har på hjertet. Men det er viktig å gjøre det på en riktig måte, sier han til NRK.

Siste utgave

På forsiden nå