Norge

Politiet etterlyser mann som er dømt for to drap

Stig Millehaugen er dømt for to drap. Han hadde permisjon, men kom ikke tilbake til fengselet.

Politiet i hele Norge leter etter Stig Millehaugen. De leter også etter ham i verden, ifølge avisa VG.

Han er dømt for to drap. Mannen skulle ha permisjon, men kom ikke tilbake til fengselet. Han soner dommen sin i Trondheim.

53 år gamle Millehaugen skulle vært tilbake klokka 15.00 onsdag. Han hadde vært ute på permisjon siden klokka 9 samme dag.

– Vi oppfordrer folk til å ta kontakt med politiet om de ser ham. Det sier politiet i en pressemelding. Den er sendt ut onsdag kveld.

De ber folk la være å gjøre noe selv. Hvis de skulle se mannen.

Det var kanalen NRK som først meldte om saken.

Politiet slo først riksalarm. Det betyr at politiet i hele landet forsøker å finne ham. Nå etterlyses han i verden i tillegg.

Mannen er cirka 179 centimeter høy. Han er kraftig bygd. Det opplyser politiet.

Millehaugen ble dømt til 21 års forvaring. Det var for å ha drept Mohammed «Jeddi» Javed i 2009. Han ledet gjengen Young Guns.

Millehaugen er også tidligere dømt for drap. Den drepte jobbet i et fengsel.

– Han soner jo 21 års forvaring. Så politiet må regne med at det er en mulig farlig person som er på rømmen, sier Anne Haave til nyhetsbyrået NTB. Hun er politiadvokat.

Millehaugen soner nå for drapet på en gjengleder i Oslo. Han nektet for å ha gjort det.

Millehaugen har vært ute på permisjon før. Det førte i 2000 til at han rømte med kjæresten. Da var han på flukt i åtte måneder, ifølge NRK.

Ifølge avisa VG skal Millehaugen ha tatt et fly fra Trondheim til Oslo onsdag. Det har politiet avvist å svare på spørsmål om. VG har fått samme svar fra luftfarts-myndighetene og flyplassene Værnes og Gardermoen.

Flukten er ingen overraskelse for Per Asle Rustad. Han er en norsk journalist som jobber med krimsaker. Han sier til kanalen TV 2 at Millehaugen er den personen som har vært lengst i fengsel i Norge. I hele landets historie.

– Så han har vel blitt sliten av alle disse årene i fengsel. Han har hatt det meste av sitt voksne liv bak murene. En dag fikk han kanskje nok, sier Rustad. Han er svært bekymret over at Millehaugen nå er på flukt.

– Det er bare flaks at han ikke har drept flere, sier Rustad.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå