Norge

Nå er Millehaugen pågrepet

Stig Millehaugen er pågrepet etter en uke på flukt, sier politiet.

Millehaugen skulle ut på en seks timer lang permisjon sist onsdag. Den siste uka har han vært på flukt.

Han ble pågrepet av politiet på Bøler onsdag klokka 10.30. Det skal ha skjedd uten dramatikk.

Det skal ha vært en politipatrulje som møtte Millehaugen. Det skjedde rett ved Østmarksetra i Oslo. Da kom han gående langs veien, sier politiadvokat Børge Enoksen til kanalen NRK..

– De tok kontakt og foretok pågripelsen. Han var samarbeidsvillig. Det var ikke noe dramatikk rundt pågripelsen. Han var sliten og noe medtatt. Nå er han kjørt til arresten i Oslo. Der vil han bli fulgt opp av helsetjenesten, sier Tor Gulbrandsen til kanalen TV 2. Han er operasjonsleder i politiet.

Millehaugen ble pågrepet ved en bolig like ved Ulsrudvann. Det er et populært turområde.

Jan Engblom er daglig leder på serveringsstedet Østmarksetra. Han sier til avisa VG at det har vært mye politi i området siden tirsdag ettermiddag.

– De var her oppe tidlig på dagen i går, på ettermiddag, så har det fortsatt utover kvelden og i natt. De har holdt på hele området rundt her, sier Engblom.

Ifølge Guldbrandsen har ikke Millehaugen sagt så mye. Bare at han har vært i skogen, og at han var villig til å la seg pågripe.

– Millehaugen har trolig vært i skogen i flere dager og var nok litt sliten av den grunn, sier Guldbrandsen til NRK.

Han sier de har fått mye tips fra folk. Det skal også være tips som har ført til at politiet var i området.

– Tipset kom sent i går. Vi undersøkte det videre med patruljer i området i dag. Det var litt tilfeldig at han kom gående akkurat der og da. Vi har vært avhengige av tips fra publikum. Vi vil takke publikum for at de har bidratt til å løse denne saken, sier Enoksen til NRK.

Millehaugen soner for tiden en dom for drap på en gjengleder i Oslo i 2012. Dette har han nektet for å ha gjort. Han er også dømt for et drap tidligere.

Det ble sendt ut riksalarm da det ble klart Millehaugen hadde rømt sist onsdag. Det ble etterhvert klart at han hadde tatt et fly til Oslo klokka 12.

Det siste sikre tegnet på at noen hadde sett ham var samme ettermiddag som han hadde rømt. Tirsdag viste politiet bilder av Millehaugen fra t-banen på Helsfyr i Oslo.

Bildet var fra klokka 15.32. Det var 32 minutter etter at han skulle vært tilbake i fengselet i Trondheim. Det er der han soner straffen sin.



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå