Norge

Norge sier de har gitt kanoner til Ukraina

Norge har gitt 22 kanoner til Ukraina. De har også fått ekstra deler, utstyr og ammunisjon. Det sier Forsvarsdepartementet.

Bjørn Arild Gram er norsk forsvarsminister. Han sier i en pressemelding at soldatene i Ukraina er avhengig av å få hjelp med våpen og utstyr fra land i Vesten. Det trenger de for å kjempe mot Russland. Gram sier krigen har utviklet seg slik at det er behov for å gi Ukraina tyngre utstyr og våpen.

Det står også i pressemeldingen at Norge har trent ukrainske soldater i å bruke slike våpen. Det skal ha skjedd i Tyskland.

Det har vært mistanke om at Norge har gitt Ukraina slike våpen. Denne uka sa Russland at de hadde ødelagt en kanon fra Norge. Men det er først nå at regjeringen sier at den har sendt kanoner til Ukraina. Det er en type som heter M109. De kan kjøre selv, og kan minne om en tank. Men en kanon er et våpen som er ment å treffe et større område, og en tank skal treffe bestemte mål.

Russland angrep Ukraina 24. februar i år.

Siste utgave

På forsiden nå