Norge

Flystreiken fortsetter

Flere flyginger i Norge er påvirket av streiken tirsdag morgen.

Flyteknikere streiker. Mandag ble det kjent at flyruter til Nice og London var kansellert. Rutene er med flyselskapet Norwegian.

Totalt elleve flyginger i Norge er påvirket av streiken tirsdag morgen. Det gjelder fem rundturer hos Norwegian og én flyging hos Widerøe.

– Vi har kansellert fem rundturer fra Gardermoen i dag. Det er som følge av flyteknikerstreiken, sier Andreas Hjørnholm til avisa Dagbladet/Børsen. Han er presseansvarlig i Norwegian.

Flygingene som er kansellert skulle tur/retur til London, Alicante, København, Edinburgh og Murcia i Spania. Det er til sammen ti flyginger.

Widerøe har kansellert én flyging. Flyet skulle startet i Tromsø. Så skulle det fløyet til Alta, Kirkenes og Vadsø, før det skulle tilbake til Tromsø igjen.

– Vi hadde forsinkelser og kanselleringer i går. I dag er det foreløpig én flyging som er kansellert, sier Catharina Solli til Dagbladet. Hun er kommunikasjonssjef i Widerøe.

SAS melder tirsdag morgen at de foreløpig ikke har måttet kansellere noen flyginger.

Flere flyteknikere blir tatt ut i streik hvis ikke konflikten løser seg. Det varslet Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) om mandag kveld.

39 nye flyteknikere tas ut i streik fra midnatt fredag kveld. Dette betyr at totalt 145 teknikere vil være tatt ut i streik fra lørdag morgen.

Siste utgave

På forsiden nå