Norge
Bildet viser Sian-bilen som ble påkjørt på E6.

Sian-lederen påkjørt etter å ha brent koranen

Lederen av gruppa Sian ble påkjørt lørdag. To kvinner er pågrepet for påkjørselen.

Påkjørselsen skjedde på E6 ved Mortensrud i Oslo lørdag. Før det hadde Sian tent på en koran i et veikryss på Mortensrud. En video viser at flere folk kom til stedet.

Det var to kvinner i bilen som kjørte inn i bilen til Sian-lederen Lars Thorsen. De var der da koranen ble brent. Den ene kvinnen tok med seg koranen inn i bilen før de kjørte etter Sian-lederen.

Bilen kjørte inn i Sian-lederens bil flere ganger før de kom ut på E6. De kjørte inn i bilen igjen på E6. Bilen kjørte av veien, rullet rundt og havnet på taket.

Kvinnene erkjenner ikke straffeskyld. Politiet sier saken er alvorlig.

Det bekrefter politiadvokat Aase Schartum-Hansen til nyhetsbyrået NTB. Kvinnene mener påkjørselen skjedde i selvforsvar, sier politiadvokaten.

De to forklarte seg på stedet, men har ikke vært i flere avhør.

– På generelt grunnlag er det veldig alvorlig å foreta en påkjørsel på en motorvei, sier politiadvokaten.

Ole Petter Drevland er forsvarer for kvinnen som var passasjer.

– Hun har forklart seg for politiet. Jeg vil ikke kommentere hva hun har forklart. Nå skal politiet etterforske saken, sier Drevland til NTB.

Det var fem personer i Sian-bilen som havnet på taket. Fire av dem ble kjørt til legevakta og én ble kjørt til sykehus. Ingen ble alvorlig skadd.

Advokat John Christian Elden er bistandsadvokat for de fem Sian-medlemmene. Han mener at en siktelse for drapsforsøk bør vurderes.

– Jeg regner med politiet ser på hele saken med åpent sinn. Det mest naturlige er å vurdere drapsforsøk eller kroppsskade, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Han kaller det et angrep på ytringsfriheten.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå