Norge
Viggo Kristiansen ble løslatt mandag etter neste 21 år i fengsel. Nå vil Oslo-politiet ta nye DNA-prøver i forbindelse med den gjenåpnede etterforskningen. Foto: Heiko Junge / NTB

Skal granske om politiet gjorde feil i Baneheia-saken

I fjor ble det klart at Baneheia-saken skal bli gjenopptatt. Nå skal det også bli undersøkt om politiet har holdt tilbake viktig fakta i saken.

Norge — Det er Spesialenheten for politisaker som skal undersøke dette. Det melder de selv i en pressemelding.

Målet er å finne ut om noen har holdt tilbake informasjon i saken. Enten det er gjort med vilje eller uaktsomt. Dette er informasjon som var relevant for flere. Blant annet for Gjenopptakelses-kommisjonen.

– Da Oslo politidistrikt har hatt en ny etterforskning av saken, kom det fram at Jan Helge Andersen har hatt en tidligere straffesak som ble etterforsket i 2009. Det var det ingen informasjon om fra Agder politidistrikt da det ble gjort klart for å behandle en begjæring om å få gjenopptatt saken. Det ble i stedet uttrykt at det ikke var opplysninger om at Andersen har forgrepet seg mot voksne eller barn før, står det i pressemeldingen.

Spesialenheten vil nå gjøre avhør og skaffe seg dokumentasjon. De venter å være ferdig i første del av september i år. Så skal saken bli sendt til Sjefen for Spesialenheten, som avgjør hva som skjer videre.

I 2021 slapp Viggo Kristiansen ut fra fengsel etter 21 år. Han og vennen Jan Helge Andersen ble dømt for å ha voldtatt og drept to unge jenter på åtte og ti år. Det skjedde i Baneheia i Kristiansand i år 2000.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå