Norge

PST vil vite mer fra helsevesenet

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) vil ha mulighet til å få mer informasjon fra helsevesenet.

PST la fram en ny rapport fredag. Den handlet om ekstremisme og psykiske lidelser. De snakket om samarbeidet med helsetjenestene.

Helsevesenet har taushetsplikt. Derfor kan det være vanskelig for politiet å få informasjon. Politiet og PST kan ha behov for opplysninger om personers helse. Det er av samfunnets interesse, står det i rapporten.

Derfor mener PST det er nødvendig å finne ut hvor grensen for taushetsplikt går. Roger Berg sa noe lignende etter skytingen i Oslo 25. juni. Han er sjef i PST.

I rapporten skriver de at psykiske lidelser ikke nødvendigvis fører til radikalisering. Men det kan ha en indirekte effekt. Eller det kan forsterke muligheten.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl var på pressekonferansen. Hun sa at Ingvild Kjerkol vil vurdere om det trengs endring i taushetsreglene. Kjerkol er helse- og omsorgsminister.

Justisministeren sa at det skal komme en ny strategi for å forebygge terror. Ingen fra helsevesenet var til stede da rapporten ble lagt fram.Siste utgave

På forsiden nå