Norge

Flere russiske menn har krysset grensen til Norge

Mange russere har forsøkt å komme seg ut av landet. Flere har krysset grensen til Norge de siste dagene.

På Storskog er det grensekontroll. Det er det eneste stedet folk kan krysse over til Norge fra Russland.

Trafikken over Storskog har økt noe de siste dagene. Men trafikken er fortsatt lav. Det er under normalen før pandemien, sier politiet.

15. juli avsluttet Russland restriksjonene for å reise ut av landet. De var der på grunn av pandemien. Etter det har trafikken økt gradvis over Storskog grensekontroll-sted.

President Vladimir Putin vil sende flere soldater i krigen. 300.000 nye personer kan måtte kjempe i Ukraina. Etter det har flere russere prøvd å flykte fra landet.

Søndag kom i alt 243 personer inn over Storskog. 91 personer reiste ut av Norge. Av de som reiste inn hadde 167 Schengen-visum.

Finnmark politidistrikt har gått gjennom tallene fra de siste dagene.

– Antallet russiske menn som kommer med Schengen-visum har økt, sier Sølve Solheim. Han leder utlendingskontrollen i Finnmark politidistrikt.

Solheim sier at de ser den samme andre land som grenser til Russland gjør. Det kommer flere russere. Men i mindre skala i Norge enn i mange andre land.

Han opplyser at Schengen-visumene er gitt av andre land enn Norge. Russerne har også med seg kontanter for å kunne oppholde seg over tid i Schengen. Det er slik kravene for å få Schengen-visum er.

– Vi forventer at trafikken vil kunne øke også denne uken, sier Solheim.

Siste utgave

På forsiden nå