Norge

Se hva Vedum sier om statsbudsjettet

Torsdag blir statsbudsjettet lagt fram. Klokka 12.20 får vi vite hva Trygve Slagsvold Vedum sier om budsjettet. Følg presse-konferansen her.

Torsdag 6. oktober legger regjeringen fram nytt statsbudsjett. Da får vi vite hva regjeringen vil bruke penger på framover. Og hvor de skal ta penger fra, for å bruke til andre ting.

Regjeringen har allerede sagt at det vil bli stramt. Selve budsjettet blir lagt fram 10.00. Mens Trygve Slagsvold Vedum holder presse-konferanse klokka 12.20. Vedum er finansminister.

– Det er en alvorlig tid rundt oss. Det er naturlig å starte med konsekvensene av krigen. De er omfattende og får følger for Norge også, sier Støre.

Det er ventet at Norge skal fortsette å bruke mye penger på å hjelpe folk med å betale strøm. Det vil vi nok se på budsjettet også.

– Dette er en av de viktige kostnadene vi må finne penger til, sier Støre til nyhetsbyrået NTB.

Trygve Slagsvold Vedum er finansminister. Han skal legge fram statsbudsjettet. Både han og Støre sier at de vil bruke mindre oljepenger dette året, enn hva forrige regjering gjorde. Selv om alt koster mer.

Se hva regjeringen sier her, fra klokka 12.20:

Presse-konferansen filmes av Departementenes sikkerhets- og service-organisasjon (DSS). Den kan også følges på regjeringen sine sider.

---

Kort om saken

  • Regjeringen legger fram et nytt statsbudsjett.
  • Stats-budsjettet forteller hva regjeringen vil bruke penger på framover.
  • Og hvor de bruker penger fra.

---

Siste utgave

På forsiden nå