Norge

Gjør deg klar for regnet!

Det kan være greit å ha både regntøy og paraply i nærheten i dagene framover. For det er varslet regn i hele Norge.

– Det er verken veldig bra eller veldig dårlig vær ut uken. Det er mest «av og på» med nedbør, sier Julie Solsvik Vågane til nyhetsbyrået NTB. Hun er vakthavende meteorolog hos Meteorogisk institutt.

Det ligger dermed an til at det kan bli mer vann i vannmagasinene. Det kan jo være en liten trøst mens du ser ut av vinduet på regnet som treffer bakken.

– Det vil bli noe påfyll overalt, sier Vågane. Men det blir nok mest på Vestlandet.

– Lavtrykkene treffer ofte Vestlandet først. Så beveger seg enten østover eller nordover, sier hun. Regnet kommer sammen med lavtrykk.

Den siste uka har det i gjennomsnitt blitt fire prosentpoeng mer vann i norske vannmagasiner. Men det er mye mindre enn hva som er normalt for årstiden. Dette kan endre seg i tiden som kommer.

Vågane sier det blir en våt periode framover. Så det gjelder å nyte været og sjansen til å være ute før det starter å regne.

På Østlandet og Sørlandet blir det dager med vær som skifter fram og tilbake. Det blir ganske likt resten av landet. Både torsdag og fredag blir det regn fra starten av dagen, mens det kan mindre regn og opphold utover dagen.

Lørdag vil helgen starte med opphold. Så kommer det mer regn fra sør. Slik blir det nok også søndag. Slik skal Østlandet og Sørlandet få sin del av nedbøren i helgen.

Men det blir altså mindre enn på Vestlandet.

– Der vil det kunne komme mellom 100 og 200 millimeter fram til mandag. Så skalk lukene, og finn fram med regntøyet, skrev Meteorologene på Twitter tirsdag.

– Der blir det en god del nedbør, sier Vågane om været på Vestlandet. For vestlendingene som vil unngå regn, så er det nok torsdag som blir den beste dagen.

– Torsdagen starter med enkelte byger. Men utover dagen ser det ut som det blir ganske fint og perioder med sol, sier Vågane.

Men der stopper også de gode nyhetene. Inn mot helgen blir det igjen ganske grått og vått. Fredag kommer det nedbør som varer til lørdag. Det kan bli noen pauser fra regnet i helgen, men det er flere værsystemer som kan føre til regn på Vestlandet denne helgen, forklarer hun.

Trenger du å se solen denne helgen? Da er det nok Møre og Romsdal og Trøndelag som er det beste tipset. Også der er det regn fra torsdag morgen. Men ifølge Vågane blir det finere vær utover dagen.

– Og fredag blir det fralandsvind og perioder med sol, sier hun.

Møre og Romsdal kan få litt av den nedbøren som treffer Vestlandet, men det skjer i så fall natt til lørdag. Lørdag er det ventet perioder med sol.

– Det kan komme en og annen periode med regn. Det skjer da eventuelt sør i Romsdal. Men for Trøndelag sin del ser det lovende ut, sier Vågane.

Nordland, Troms og Finnmark må regne med at de også får samme vær som de i sør. Torsdag vil det bli regnvær torsdag, selv om det kan bli noen pauser. Ifølge Vågane vil det bli mindre regn i fredag, men det kan bli noe regn i ytre strøk og Finnmark.

– Men det ser ut som det kan bli ganske fint for store deler av Nordland og Troms fredag, sier Vågane.

Lørdag kommer det et nytt værsystem fra sør. Det kan føre til mer regn. Dette vil starte i Nordland og bruke lang tid før det treffer Troms og Finnmark. Dermed kan det bli fint vær lengst i nord fra lørdag morgen.

– Utover søndagen kommer været fra Trøndelag nordover. Da kan Nordland få greit vær. Men generelt sett er det av og på med nedbør også her. Det blir vått både her og der, sier Vågane.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå