Norge

Ny mann siktet i Lørenskog-saken

En tredje mann er siktet i Lørenskog-saken, sier Øst politidistrikt.

En mann i 30-årene er siktet i saken om den savnede Anne-Elisabeth Hagen. Øst politidistrikt mener mannen har medvirket i saken som politiet nå mener er et drap. Hagen ble borte fra hjemmet sitt på Lørenskog for fire år siden.

Avisa VG har skrevet om at mannen var siktet i saken. Men politiet har fram til nå sagt nei til å si noe om VG har hatt rett. Onsdag sier de at det var rett.

Politiet sier også at de mener det er sannsynlig at mannen har hatt en rolle i saken. Nemlig i forberedelsene. Særlig når det gjelder sporet knyttet til krypto-valuto. Det er en form for digitale penger som er vanskeligere å spore.

– Siktelsen har vært klausulert, sier politi-inspektør Lars Reinholdt-Østbye. Verken politi eller forsvareren til den siktede har lov til å snakke om saker som er klausulert. Derfor har det tatt tid før politiet kunne si noe, forklarer Reinholdt-Østbye.

– Det er kun selve siktelsen som nå er av-klausulert, sier han. Dermed kan politiet si at en mann er siktet, men de må vente med å si noe mer. Det kan det være ulike årsaker til. Blant annet fordi det kan få følger for etterforskningen.

VG har sitert fra siktelsen. De skriver at mannen er siktet for det han gjorde i tiden fra juni 2018 til 31. oktober 2018. Det var da Hagen ble meldt savnet.

To andre personer er siktet i saken fra før av. Den ene er en annen mann i 30-årene, som også er kalt krypto-mannen. Den andre er Tom Hagen. Han og Anne-Elisabeth Hagen var gift. Klar Tale skriver «var» som følge av at politiet tror hun er drept.

Mannen som nå er siktet skal være 31 år gammel, komme fra Oslo og være statsborger i Norge. Politiet i Oslo skal kjenne ham fra andre saker som han er dømt for. Blant annet voldtekt og svindel.

– Politiet er i dialog med forsvarer om avhør av mannen som er siktet. Det vil vi gjøre for å få avklart om han har en rolle i saken. Dette er sentralt for å etterforske kryptosporet videre, sier Reinholdt-Østbye.

Marius Dietrichson er advokat og forsvarer for mannen. Han har tidligere sagt at mannen nekter straffskyld. Beviset mot mannen er svakt, sa Dietrichson til kanalen TV 2 sist uke. Nyhetsbyrået NTB har prøvd å få en kommentar fra ham onsdag, men uten hell.

Anne Elisabeth Hagen ble borte fra hjemmet i Lørenskog 31. oktober 2018. Saken ble holdt hemmelig i flere måneder før den ble kjent offentlig. Politiet jobbet først med saken som en bortføring. Senere har de endret hypotese. Nå mener de at hun ble drept.

Det som blir kalt kryptosporet handler om et krav om løsepenger som lå igjen i hjemmet. Der ble det krevd 9 millioner euro i krypto-valutaen Monero. Det er rundt 100 millioner kroner.

Flere medier har også skrevet om at det var kontakt mellom Tom Hagen og de som sendte kravet. Det skal ha skjedd gjennom bitcoin, som er en annen krypto-valuta. Der er det mulig å legge igjen korte meldinger som en del av overføringen av valutaen.

Politiet sier de fortsatt jobber med begge hovedhypotesene i saken. Den nye siktelsen får ingen følger for det, sier Reinholdt-Østbye.

Siste utgave

På forsiden nå