Norge

Enige om slutt på streiken i barnehagene

Partene er enige om pensjon for ansatte i barnehager. Dermed er streiken ferdig.

Onsdag ble det klart at det blir slutt på streiken i barnehagene. Partene er enige om pensjon. De har vært i møter hos Riksmekleren.

De ansatte skal være klare til å komme tilbake på jobb torsdag, melder Utdannings-forbundet. De er fagorganisasjonen til de ansatte i barnehagene.

– Vi er fornøyde med å ha fått på plass en god løsning for pensjon. Den er på linje med det offentlige og andre private barnehager har. Vi får også samme endring i lønn som de som jobber i kommunene. Det sier de som har forhandlet for de ansatte.

Mange ansatte i den private barnehage-kjeden Espira har vært i streik. De må vente før de kan si når hver eneste av deres barnehager kan åpne opp som normalt igjen.

– Nå er vi først og fremst glad og lettet over at streiken er over, sier Kjersti Oppen til kanalen NRK. Hun er kommunikasjonssjef i Espira.

– Partene har vist stor vilje til å bli enige. Det har gitt en løsning som er god for alle parter, sier Jørn-Tommy Schjelderup. Han er administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Ifølge Schjelderup skal barnehagene være i vanlig drift senest torsdag.

Streiken har vært i barnehager som er med i PBL. Den har vart siden 17. oktober.

Siste utgave

På forsiden nå