Norge

Dømt til 90 dagers fengsel for bruk av drone

En russisk mann på 34 år er dømt til fengsel for å ha fløyet med drone i Norge.

Mannen er den første russeren som blir dømt for å fly drone ulovlig i Norge. Han ble onsdag dømt i Hordaland tingrett. Som følge av krigen i Ukraina er det forbudt for folk fra Russland å fly droner i Norge.

Aktor mente mannen burde bli straffet med 120 dager i fengsel. Mannen og advokaten hans sa at han måtte bli frikjent og slippe fri. Årsaken er at mannen nekter for å ha kjent til forbudet. Men han erkjenner å ha fløyet drone for å ta bilder av norsk natur.

Mannen ble dømt til 120 dager i fengsel. Retten mente at dommen måtte være ubetinget, står det i dommen. Dermed må han sone. De trekker fra 29 dager i fengsel fra dommen. Det er tiden han har vært i varetekts-fengsel.

Mannen har erkjent å ha fløyet drone for å fotografere norsk natur, men har sagt at han ikke visste at det var forbudt.

Siste utgave

På forsiden nå