Norge

Regjeringen ber strømbransjen ordne opp

Det må bli lettere å forstå og sammenligne avtaler for strøm, mener regjeringen. De ber selskapene som som selger strøm lage nye og bedre avtaler.

– Forbrukere som vil ha enkle avtaler for strøm som er lett å få oversikt over. De skal slippe å lete hardt for å finne slike avtaler. Jeg forventer at bransjen har en standard avtale for spotpris innen to uker. Og det skal alle selskaper som selger strøm få til, sier Terje Aasland. Han er olje- og energiminister.

Aasland sier at bransjen har hatt kontakt med Forbruker-tilsynet om denne jobben. Han og Kjersti Toppe møtte bransjen torsdag. Hun er minister med ansvar for forbrukersaker.

I møtet varslet de også at regjeringen kan komme med flere nye regler som skal gjelde ved salg av strøm til privatpersoner. Noen typer avtaler kan blant annet bli forbudt.

Men det kan også bli regler for hvor mye selskapene kan kreve ekstra for å selge deg strøm. De kan også bli pålagt å informere om hva slags risiko som finnes ved ulike typer avtaler. Regjeringen vil også vurdere regler for salg av ekstra tjenester i tillegg til bare strøm.

– Strømbransjen har en jobb å gjøre med å sørge for at forbrukere har tillit til dem. Jeg forventer at bransjen jobber på en ærlig måte i møte med forbrukere. Særlig i en tid der mange er bekymret for at ting koster mer. Jeg forventer at vi kan være enige om dette målet, sier Toppe.

Siste utgave

På forsiden nå