Norge

Folk klager etter Sophie Elise postet bilde

Mange klager til NRK etter Sophie Elise postet et bilde på Instagram.

Sophie Elise er en av Norges største influensere. Hun har 580.000 følgere på Instagram. Hennes egentlige navn er Sofie Steen Isachsen.

Isachsen har en podkast sammen med Fetisha Williams. Podkasten heter «Sophie & Fetisha». Den blir laget hos kanalen NRK.

Influenseren postet et bilde på Instagram søndag. Under bildet skrev hun «livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man bare gir faen».

I bildet poserer Isachsen sammen med en annen kvinne. Kvinnen holder en liten pose med hvitt innhold. Bildet ble raskt slettet. Men mange tok skjermbilde. Folk begynte raskt å snakke om hva posen inneholder.

Bildet ble spredd videre. Programleder Mads Hansen delte det på sin Instagram. Hansen har 511.000 følgere. Bildet ble slettet. Det skal ha brutt med Instagram sine retningslinjer.

Folk har delt bildet på andre sosiale medier som Twitter, Tiktok og Reddit.

NRK fikk kritikk for hvordan de promoterte podkasten i høst. Kanalen sa at de ønsket å bruke Isachsen til å nå yngre jenter.

– Målgruppen er mellom 15 og 30 år. Vi sliter med å nå jenter, sa Rune Lind i høst. Lind er redaksjonssjef for underholdnings-avdelingen i NRK.

Nå har kanalen fått inn mange klager. Alle handler om Instagram-innlegget.

Folk som vil klage på noe hos NRK, kan sende det til Kringkastings-rådet. De har fått 1.645 klager onsdag formiddag, skriver NRK. Alle klagene handler om bildet Isachsen la ut på Instagram.

Det er den tredje mest innklagde saken i Kringkastings-rådets historie.

Mange har lurt på om Isachsen skal fortsette å jobbe hos NRK. Instagram-bildet vil ikke få konsekvenser for samarbeidet, sa NRK tirsdag.

– Vi har i dag snakket med Sophie Elise. Det aktuelle bildet er ikke tatt i NRK-sammenheng. Det er heller ikke postet på NRKs plattformer, sa Christina Rezk Resar. Hun er redaktør i NRK Underholdning.
Siste utgave

På forsiden nå