Norge

Flere dataangrep i Europa

Torsdag er det varslet flere dataangrep mot offentlige myndigheter i Europa. Men det var neppe årsaken til feilen hos Politiets sikkerhets-tjeneste (PST).

Nettsiden til PST var ute av drift i en times tid. Feilen ble først omtalt av Nettavisen like før klokken 10 torsdag. Folk fikk se en feilmelding hvis de prøver å besøke siden. Like før klokka 11 var siden tilbake i drift.

Ifølge Martin Berntsen har det trolig vært en teknisk feil. Det sier han til kanalen NRK. Berntsen er informasjonssjef i PST.

Andre steder i Europa skal det pågå angrep mot datasystemer.

Torsdag er det meldt om at det vil skje flere dataangrep mot Sverige. Gruppa Anonymous Sudan har varslet at de vil angripe sidene til blant annet svenske togselskap, skriver avisa Aftonbladet. Årsaken skal være at den danske politikeren Rasmus Paludan har brent koraner i Sverige.

Norge ble offer for et stort dataangrep i juni i fjor. Da var det gruppa Killnet som tok på seg skylda.

Killnet er også i gang med et større angrep torsdag. De skriver blant annet at de skal angripe sidene til det tyske utenriksdepartementet. Disse er like etter klokka 10 ute av drift.

Avisa VG skrev torsdag morgen at Killnet også hadde tatt på seg skylden for et dataangrep mot flere flyplasser i Tyskland. Nettsidene deres var også ute av drift.

Gruppa skriver på sin egen kanal på Telegram at de også har angrepet flere sider som samler inn penger til Ukraina. Flere av disse skal også være ute av drift.

Killnet har tidligere omtalt norske Jens Stoltenberg som sin største fiende. Han er sjef for forsvars-samarbeidet Nato. Killnet skrev i fjor at de mener han har ansvaret for hver eneste døde russiske soldat.

Klar Tale følger saken!

Siste utgave

På forsiden nå