Norge

Frister det med boller med krem?

Søndag er det fastelavn, også kjent som dagen for boller med krem.

Bildet viser en fastelavnsbolle. Fastelavnsbolle er en hvetebolle. Den er fylt med pisket krem og syltetøy og overdrysset med melis.
BOLLE: Fastelavnsbolle er en hvetebolle. Den er fylt med pisket krem og syltetøy og overdrysset med melis.
Publisert Sist oppdatert

Søndag 19. februar er det fastelavn. Fastelavn er den siste dagen før den katolske fastetiden. Nå blir det ofte brukt som en god grunn til å spise boller med krem.

Dagen faller mellom 1. februar og 7. mars, skriver Store norske leksikon. Fastelavn var egentlig kvelden før askeonsdag. Onsdagen startet den 40 dager lange fasten før påsken.

Opplysning-kontoret for Brød og Korn har en oppskrift. Den er med krem og syltetøy. Oppskrifter gir 12 store boller.

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP