Norge

Over 200 har fått tilbud om oppfølging etter skyting

To mennesker ble drept i skytingen i og ved skeives utesteder i Oslo. Rundt 230 personer har fått tilbud om hjelp etterpå.

Norge — Natt til 25. juni i fjor skjedde det. En mann skjøt mot folk ved pubene Per på hjørnet og London Pub i Oslo. Der er det mange skeive som treffes.

To personer ble drept i skytingen. Mange ble skadd. Andre flyktet for livet. Skytteren ble pågrepet av folk på stedet og politiet kort tid etter at skytingen startet.

Rundt 230 personer har fått tilbud om hjelp etter skytingen. De fleste var på stedet da skytingen skjedde. De tok kontakt med Oslo kommunes akutte kriseteam kort tid etter hendelsen. Det skriver kanalen NRK.

– Det kan være at de nettopp hadde vært på hendelsesstedet. Eller at de har et ansvar knyttet til rammede grupper, sier avdelingsdirektør Stine Wågsås. Hun jobber i helseetaten i Oslo kommune. Noen av de som får hjelp, har også fått aktivert tidligere traumer på nytt.

Zaniar Matapour er siktet for terrorhandling etter skytingen. Tre andre menn er siktet i saken, deriblant Arfan Bhatti. 6. februar ble Matapour varetektsfengslet i åtte nye uker. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå