Norge

Slik skal de markere 1. mai Norge rundt

1. mai er det arbeidernes dag. Politikerne skal reise rundt til forskjellige steder i Norge.

Statsminister Jonas Gahr Støre skal reise rundt første mai. Støre skal være med på markeringer rundt om i Innlandet. Han besøker Brumunddal, Gjøvik, Lillehammer, Hamar og Tangen. Nøyaktig i denne rekkefølgen.

Støre skal holde tale på Gjøvik. Han skal også legge ned en krans ved 22. juli-minnesmerket i Jernbaneparken.

Han planlegger å være med i 1. mai-toget både på Gjøvik og Lillehammer. Ferden avsluttes med ettermiddagstale i Tangen samfunnshus.

Kirsti Bergstø drar til Sørlandet. Hun er leder for Sosialistisk Venstreparti (SV). Hun skal holde tale på brosteinstorget i Kristiansand. Så drar hun videre til Lillesand.

Hun feirer kvelden i Oslo. Bergstø skal holde appell på «Rød på Blå». Det er et 1. mai-arrangement på utestedet Blå. Det ble startet av Rød Front i 1999. I dag er det Venstre-alliansen som arrangerer. Det er en studentforening.

Flere talere kommer også dit. Gatas Parlament er blant musikerne som skal sørge for stemning.

Tradisjonen tro blir det kamp om tilhørerne i Drammen. Kampen står mellom Rødt og Fremskrittspartiet (Frp).

Sylvi Listhaug og Frp holder til på Strømsø Torg. På motsatt side av Drammenselva, holder Rødt-leder Bjørnar Moxnes appell. Han skal stå på Bragernes Torg. Han skal holde appell med lokale fra SV og Ap.

Rødt-lederen fortsetter til Moss og Jessheim.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik besøker Rjukan 1. mai. Hun er hovedtaler på Såheim Folkets Hus og på Industrimuseet.

LOs slagord i år er «Større. Sterkere. Sammen». Organisasjonen mener verden ikke har endret seg mye siden i fjor. Da var Ukraina nylig blitt invadert. I tillegg hadde pandemien holdt på i to år.

– Vi har tvert imot sett flere ting røre ved tryggheten vår. Slik som økende kostnader på mat og strøm, skriver LO.

Thomas Seltzer er hovedtaler i Fredrikstad. Seltzer er både musiker og programleder. Han er kjent for å engasjere seg i samfunnet. Blant annet gjennom flere TV-serier om USA på kanalen NRK.



Siste utgave

På forsiden nå