Norge

Slik markeres 22. juli

Det er 12 år siden det grusomme terrorangrepet skjedde. Lørdag 22. juli skal vi minnes de døde.

12 år har gått. 22 juli 2011 tok en mann livet av 77 mennesker. Hvert år markerer flere norske byer terrorangrepet.

Det er en spesiell dag hvor mange samles, for å vise kjærlighet og omsorg til de som ble drept.

Oslo skal ha flere minnemarkeringer lørdag 22. juli. De finner du tre forskjellige steder: Regjeringskvartalet, Oslo domkirke og Utøya.

Utenfor regjeringskvartalet starter markeringen klokka 9. Der blir navnene til de drepte lest opp for å minnes.

Statsminister Jonas Gahr Støre skal holde tale. Det samme skal Astrid Hoem, som er leder for AUF. Lisbeth Røyneland skal også holde en tale. Hun er leder for Støttegruppen.

Oslo domkirke vil være åpent mellom klokka 10 og 16. Der kan du alltids finne noen å snakke med. Fra klokka 11 vil det være noen taler for å minnes det som skjedde. Regjeringen sier også at alle er velkomne til å legge ned blomster og kranser for å vise omtanke.

Det vil også være en markering på Utøya. Den starter klokka 16. Her er du nødt til å registrere deg på forhånd for å delta. Her kan du melde deg på.

Når folk kommer til Utøya vil alle bli ønsket velkommen. Etterpå vil det være ett minutts stillhet for å vise respekt. Her vil det også være en del taler fra ulike folk som ønsker å støtte og trøste hverandre.

Det er AUF og Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli som arrangerer dagen. Kanalene NRK, nyhetsbyrået NTB og kanalen TV2 kommer til å dekke markeringene.

La oss bruke dagen til å minnes det som skjedde.

---

Kort om saken

  • 22. juli vil det være små og store arrangement over hele Norge.
  • Det er 12 år siden terrorangrepet som drepte 77 mennesker skjedde.

---Siste utgave

På forsiden nå