Norge

– Tøff tid for hele familien vår

Flere opplysninger kommer ut om Sindre Finnes sin handel av aksjer. Han sier at det er en tøff tid.

Sindre Finnes har handlet aksjer over 3.600 ganger. Han er mannen til Erna Solberg. Finnes handlet aksjer mens Solberg var statsminister.

Solberg er fra partiet Høyre. Hun var statsminister fra 2013 til 2021. Hun snakket om situasjonen på en pressekonferanse forrige uke.

– Sindre har handlet langt mer enn han har fortalt meg og Statsministerens kontor, sa Solberg.

Statsministerens kontor (SMK) hadde gitt beskjed til Finnes. Handel med aksjer ville gi Solberg utfordringer.

Solberg fikk en liste fra avisa E24 før valget. Listen viste 22 handler med aksjer Finnes hadde gjort. Listen viste at Finnes hadde handlet aksjer Solberg og SMK ikke visste om.

Det fortalte hun ikke før etter valget, skriver avisa VG. Solberg har fortalt velgerne og pressen noe annet, skriver avisa.

VG har ikke kommet i kontakt med Erna Solberg direkte. Men de har fått svar av Cato Husabø Fossen. Han er presserådgiveren hennes.

– Erna skulle ønske at hun hadde spurt om full oversikt tidligere, skriver han.

VG har kommet med mer informasjon mandag. I 2020 var Solberg statsminister. Hun og regjeringen stengte ned landet under korona-pandemien.

Finnes kjøpte 110.000 Bear-produkter. De gjør at du tjener penger hvis børsen går dårlig. Han kjøpte dem mellom 2. og 9. september 2020.

10. september ble det kjent at regjeringen kunne komme med strengere korona-regler.

Finnes ville tjent på det hvis det gikk dårlig med de mest populære aksjene på Oslo Børs. Det sier Espen Henriksen til avisa. Han er finansforsker ved BI.

Kanalen TV 2 har sendt spørsmål til Finnes. Kanalen har stilt flere spørsmål om hans handel med aksjer.

– Jeg er rett og slett ikke i stand til å fungere som normalt nå. Det gjør at det kan ta tid før dere får svar på alle spørsmålene deres, sier Finnes til TV 2.

Finnes sier at det er på grunn av oppmerksomheten saken har fått. Og at han får mange spørsmål fra media.

– Jeg håper på forståelse for at dette er en tøff tid for hele familien vår. Jeg er utrolig lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen.

Siste utgave

På forsiden nå