Norge

Nesten halvparten mener at hun ikke kan bli statsminister igjen

44,8 prosent mener at Erna Solberg ikke kan bli statsminister igjen. Det viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen er gjort av InFact for kanalen P4. Den ble gjort dagen etter at Erna Solberg snakket til pressen i forrige uke. Hun snakket Sindre Finnes handel med aksjer. Og hvordan hun selv opplevde skandalen som ble kjent kort tid etter valget. Finnes er mannen til Solberg. Han handlet aksjer flere ganger mens hun var Statsminister.

I undersøkelsen svarer 44,8 prosent at Solberg ikke kan bli statsminister igjen. 37,5 mener at hun kan bli statsminister på nytt. 17,7 prosent svarer at de ikke vet.

Det er forskjell på hva kvinner og menn mener om saken. 33,7 prosent av kvinnene mener Solberg kan bli statsminister. 45,5 mener hun ikke kan det. 41,6 prosent av mennene mener hun kan bli statsminister på nytt. 44 prosent mener hun ikke kan det.

Folk svarer litt forskjellig i ulike deler av landet. I Midt-Norge mener 54,1 prosent at hun ikke kan bli statsminister på ny. I Nord-Norge svarer 50,6 prosent det samme. I Oslo er folk mer positive til Solberg. Der svarer 43,1 prosent at hun kan bli statsminister. Mindretallet på 37,7 prosent svarer «nei».

Ellers på Østlandet, sier 39,5 prosent at Solberg kan bli statsminister. 39,9 prosent mener hun ikke kan det. På Vestlandet sier 44,3 prosent at hun ikke kan bli statsminister. 40,2 prosent mener hun kan bli det.

Siste utgave

På forsiden nå