Norge

Politiet frykter organisert kriminalitet

Det viser politiets trusselvurdering for 2024.

Tirsdag la politiet frem sin trusselvurdering for 2024. Den fokuserer på trusler mot samfunnet som helhet. Det politiet mener truer Norge mest, er organiserte kriminelle. Det skriver politiet i en pressemelding.

– Vår vurdering er klar. Trusselen fra organiserte kriminelle nettverk er betydelig og økende. Det sier Kristin Kvigne. Hun er sjef i Kripos.

Kriminalitet er blitt en handelsvare, mener politiet. De sier det blir gjort kjøp og salg av kriminelle tjenester over hele landet. De frykter også at mer kriminalitet krysser grensa over til Norge.

Organiserte kriminelle danner nettverk mellom land i Europa, ifølge politiet. Disse nettverkene blir mer og mer profesjonelle. I februar viste Kripos hvordan de kriminelle nettverkene fungerer, og hvordan de truer Norge.

Dessuten mener politiet at organisert kriminalitet kan true tryggheten i samfunnet gjennom vold. De viser til at både Sverige, Nederland og Belgia opplever dette.

Politidirektør Benedicte Bjørnland understreker at vi har Sverige som naboer og vi ser hva som har skjedd der. Hun sier til NTB at det er viktig å si hva som kan skje i Norge hvis vi ikke tar skikkelige grep.

Det er Kripos som har laget trusselvurderingen for Politidirektoratet.



Siste utgave

På forsiden nå