Norge

Sterk kritikk av Erna Solberg

Stortinget retter sterk kritikk mot Erna Solberg.

Mannen til Erna Solberg handlet aksjer. Det skjedde mens hun var statsminister. Handelen gjorde henne inhabil i saker. Der var saker hun egentlig skulle holdt seg unna. Årsaken var at mannen hennes eide deler av flere selskap.

Tirsdag rettet Stortinget sterk kritikk mot henne.

– Jeg fortjener kritikk, sa Solberg på morgenen tirsdag. Hun snakket i Politisk kvarter på NRK.

Solberg leder partiet Høyre. Hun ønsker også å bli statsminister igjen. Solberg har sagt at hun ikke visste om all handelen. Men at hun burde skaffet seg informasjon.

Det har vært flere saker om habilitet. Også andre med makt har gjort feil. Venner har fått verv. Saker har blitt behandlet av dem som skulle holdt seg unna. Aksjer ble kjøpt. Flere statsråder har sluttet som en følge.

Regler om habilitet er til av en grunn. De skal hindre at dem med makt selv tjener på avgjørelser. Eller bruker makta si feil.

To regjeringer fikk kritikk tirsdag. Både Solbergs og Jonas Gahr Støre sin. De burde gjort mer for å hindre brudd på reglene, mener Stortinget. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Tonje Brenna sto i fare for å få sterk kritikk. Men hun fikk kun kritikk. Brenna er statsråd med ansvar for arbeidsliv. Sakene handler om økonomisk støtte, og verv til en venn. Også Anniken Huitfeldt fikk kritikk. Hennes mann hadde handlet med aksjer. Huitfeldt er tidligere utenriksminister.






Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå