Norge

Hva spiser vi i påsken?

Påsken er full av tradisjoner for mange nordmenn. Dette er matvarene folk må ha i løpet av påsken.

Lam og egg er populært i påsken. Det viser en undersøkelse YouGov har gjort for MatPrat.

Nordmenn spiser nesten 27 millioner egg i løpet av påsken. Det skriver MatPrat i en pressemelding.

Hvilke matvarer er populære blant nordmenn i påsken? Dette er fem matvarer som folk spiser mer av i påsken enn ellers i året:

  • Egg
  • Sjokolade
  • Appelsin
  • Lammekjøtt
  • Marsipan

– Det er ikke noen store overraskelser her. Folk liker egg til frokost. Så blir det sjokolade på turen. Lammestek er til middag, og kanskje marsipan på kvelden.

Det sier Gunnar Thoen. Han jobber i MatPrat.

Egg er en naturlig del av påsken for de aller fleste. Undersøkelsen har sett på hvordan folk liker eggene sine. Bløtkokt og hardkokt egg topper listen, sier Thoen. Mens de yngre liker eggerøre.

Fire av ti planlegger å spise lam i påsken. Det er lammestek som gjelder.

Lurer du på hvorfor vi feirer påske? Les mer om høytiden her.



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå