Norge

Foreldrene håper på svar i ny rettssak

Jan Helge Andersen er tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen. Rettssaken starter i dag (tirsdag).

Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen ble drept. Det skjedde i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Dette er kjent som Baneheia-saken.

Viggo Kristiansen ble først dømt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen. Mens Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. For voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen. Og medvirkning til voldtekt på Sløgedal Paulsen.

Kristiansen ble frikjent i 2022. Da hadde han sonet 21 år i fengsel. Nå skal han forklare seg om Andersen. De to var tidligere kamerater. Kristiansen har tre dager på å forklare seg i retten.

Det er tøft for foreldrene at saken igjen skal opp i retten. Men de håper på å endelig få svar.

– Foreldrene har et ønske og et håp om å få en oppklaring. Men det er ikke sikkert de får det.

Det sier Håkon Brækhus til nyhetsbyrået NTB. Advokaten snakker for foreldrene til Paulsen. Han representerer også foreldrene til Sørstrønen. Det gjør han sammen med kollega Audun Beckstrøm.

Andersen er tiltalt for å ha voldtatt og drept Paulsen. Han ble frifunnet for dette for 20 år siden. Han har hele veien sagt at Kristiansen drepte Paulsen. Andersen kommer til å holde fast ved sin versjon av saken. Det sier hans forsvarere, skriver avisa VG.

Hvis han blir funnet skyldig, kan han maks få to år i fengsel. Han har allerede sonet en straff på 19 år i fengsel for drap.Siste utgave

På forsiden nå