Norge

Simen Velle ble dømt for bruk av narkotika som tenåring

Politiker Simen Velle er åpen om bruk av narkotika da han var yngre.

Simen Velle er leder i Fremskrittspartiets ungdomsparti. Han ble dømt for bruk av narkotika som tenåring. Velle ble tatt av politiet to ganger.

Dette skjedde da han var 16 år og 17 år gammel. Det førte til ett forelegg og en dom. Det forteller Velle til avisa VG.

Han ble først tatt med ett gram cannabis. I tillegg hadde han 0,2 gram kokain. I 2018 ble han og to kompiser tatt av politiet. De hadde rundt 100 gram hasj til eget bruk. Velle ble dømt til 30 dagers betinget fengsel.

Velle mener det er riktig at han ble dømt. Han vil ta ansvar for sine egne handlinger. Samtidig minner han om at han var under 18 år. Han ønsker å fortelle om årsaken til at han tok valg som han i dag angrer på.

Foreldrene skilte seg da han var 16 år, forteller Velle. Året etter ble faren diagnostisert med Huntingtons sykdom.

– Jeg ble først veldig engstelig. Det gikk senere over i depresjon. Jeg har fått behandling for depresjon.

Han brukte røyking av cannabis som en flukt.

– Ved to anledninger havnet jeg i kontakt med politiet. Jeg ble tatt for å bruke narkotika begge gangene. Det skulle jeg selvfølgelig aldri gjort. Jeg ser nå på det som den største feilen jeg har gjort i mitt liv.

Han sier at han ikke har brukt narkotiske stoffer siden. Sylvi Listhaug er leder for Fremskrittspartiet. Hun er glad for at Velle er åpen. Han kan være et forbilde for andre unge i en vanskelig situasjon, sier Listhaug.


Siste utgave

På forsiden nå