Norge

Vil bruke enda mer penger på forsvar

Regjeringen vil bruke 7 milliarder kroner mer på forsvar.

Statsminister Jonas Gahr Støre talte til pressen torsdag. Det gjorde han med statsrådene Trygve Slagsvold Vedum og Bjørn Arild Gram.

De snakket om hva regjeringen vil gjøre for Forsvaret. Snart kommer revidert nasjonalbudsjett. Det sier noe om hva som har endret seg siden statsbudsjettet ble lagt fram.

Regjeringen la fram en ny plan for Forsvaret i april. De sa da at de ville styrke forsvaret av Norge med 600 milliarder kroner. Pengene skal fordeles over de neste 12 årene.

Torsdag sa regjeringen at de vil bruke 7 milliarder kroner til. Da når Norge målet som Nato har satt, ifølge Støre. Målet handler om hvor mye medlemmene skal bruke på egne forsvar.

Pengene skal blant annet brukes på oppgradering av bygg og anlegg. Norge skal også styrke luftvernet sitt.

Bjørn Arild Gram er forsvarsminister. Han sier de ekstra pengene vil bidra til flere ting. Som trening av soldater, mottak av allierte tropper og nytt utstyr. Det vil bidra til at Forsvaret vokser i årene fremover, sa han.

Innen 2036 skal budsjettet til Forsvaret vokse med over 80 prosent.

– Det er en sterk vekst. Men vi har ment som en samlet regjering at dette er en nødvendig investering for å styrke vår frihet. Det sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Siste utgave

På forsiden nå