Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

41 somaliere får ikke bli i Norge

41 somaliere trenger ikke lenger beskyttelse i Norge. Det har Utlendings-direktoratet bestemt.

Utlendings-direktoratet (UDI) har funnet ut at 41 somaliere ikke lenger trenger beskyttelse i Norge. De kan trygt reise tilbake til Somalias hovedstad Mogadishu, mener UDI.

De vurderer nå rundt 1.400 saker om folk fra Somalia. Sakene er til vurdering fordi det er blitt tryggere i landet, skriver avisa Vårt Land.

41 personer har hittil mistet sin status som flyktninger. De har også mistet sin oppholds-tillatelse i Norge. Rundt 200 saker er henlagt. Eller så har flyktningene fått lov til å bli.

I tillegg har 28 personer fra Djibouti mistet oppholds-tillatelse. Disse sa de kom fra Somalia da de søkte asyl i Norge.

Partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjorde en avtale i november 2015. De avtalte at sakene til flyktninger som har fått midlertidig opphold, skulle sjekkes på nytt.

Utlendings-myndighetene kan kalle tilbake oppholds-tillatelsen. Det er dersom grunnlaget for beskyttelse faller bort. Det kan skje hvis situasjonen i hjemlandet endrer seg. Dette står i avtalen.