Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

431 nye smittede det siste døgnet

431 personer har fått vite at de er smittet med korona det siste døgnet. Det er færre enn for en uke siden.

Snart har det blitt oppdaget 60.000 tilfeller av smitte med korona i Norge. Ved midnatt til torsdag var det oppdaget 59.887 tilfeller. 431 ble funnet det siste døgnet. Det er ni flere enn dagen før. Men det er 236 færre enn samme dag i forrige uke. 124 av de som er smittet det siste døgnet er fra Oslo.

Espen Nakstad er assisterende direktør i Helsedirektoratet. Han sa for en uke siden at det så ut som at det var i ferd med å bli mindre smitte igjen. Året startet med at det ble oppdaget flere smittede enn noen gang tidligere i pandemien. Det ble tydelig da tallene for sist uke var klare. Det var 36 prosent færre smittede sist uke, enn i uka før det.

2.605 nye tilfeller er oppdaget de siste sju dagene i Norge. 124 var onsdag så syke at de fikk hjelp på sykehus. Det er åtte færre enn dagen før. Til sammen er det gjort 3,2 millioner tester for korona i Norge.

543 personer har dødd med smitte av korona siden mars. Det kan være vanskelig å si om noen av pasientene har dødd med eller av korona. Derfor skriver Klar Tale at de har dødd med smitte. 65,0 prosent av alle døde har fylt 80 år. Ni personer under 50 år har dødd med korona i Norge.