Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Advarer mot uværet Tor

13 meter høye bølger og vind opp mot orkan. Et nytt ekstremvær er på vei mot Norge. Uværet Tor kommer fredag.

Uværet «Tor» når vestlandskysten med voldsom kraft. Det treffer fredag ettermiddag og kveld, advarer Meteorologisk institutt.

Det kan komme til å blåse mellom 35 og 50 meter per sekund flere steder. Det er like sterk vind som sterk storm og orkan, ifølge yr.no.

Varselet gjelder for Oppland, Hedmark, Buskerud, Rogaland. Også Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag vil merke kreftene.

Vinden vil også lage store bølger. I Rogaland kan de bli mellom 7 og 11 meter, mens det er ventet opp mot 13 meter høye bølger i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Uværet kommer fra et lavtrykk. Det skaper orkan i havområdet rundt Shetland. Fredag ettermiddag og kveld vil lavtrykket flytte seg. Da kommer det inn i den nordlige delen av Nordsjøen. Senere når det Vestlandet og Trøndelag.

Kystområdene mellom Rogaland og Trøndelag kan vente seg storm fra sørvest. Vinden blir ekstremt kraftig. Det er også ventet kraftig vestlig vind nord for Mjøsa i Oppland og Hedmark. Det skal også blåse i indre deler av Buskerud.