Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Advokat Tor Kjærvik ble skutt og drept

Mandag ble en mann skutt og drept på Røa i Oslo. Den drepte var den kjente advokaten Tor Kjærvik.

En mann ble skutt og drept på Røa i Oslo mandag kveld. Det var den kjente advokaten Tor Kjærvik som ble drept. Det bekrefter politiet. Kjærvik ble 70 år gammel. 

Kjærvik har gjennom mange år vært forsvarer i flere kjente draps-saker. Han var blant annet forsvarer for Kristin Kirkemo i Orderud-saken. 

Flere av Kjærviks advokat-kollegaer er i sorg. Det melder avisa VG.

Skytingen skjedde like før klokka 21 mandag kveld. Det skjedde på en privat adresse. En mann i 30-årene ble raskt pågrepet. Han siktet for drap.

Den siktede er ikke kjent for politiet fra før. Det har politiet sagt til nyhetsbyrået NTB. Han er etnisk norsk og norsk statsborger. Den siktede har en nær relasjon til Kjærvik, sier politiet.

– Dette er en veldig vanskelig sak, og det er mange hensyn å ta her. Det sa Anne Alræk Solem til pressen tirsdag formiddag. Hun er seksjonsleder i Oslo politi-distrikt.

Hun bekrefter at det var Kjærvik som ble skutt og drept mandag kveld. Og at han har en nær familie-relasjon til siktede. 

– Dette er en vanskelig situasjon for familien. Og jeg ber mediene ta hensyn til dette, sa Solem.

Politiet vil onsdag be om at siktede blir varetekts-fengslet, sier hun.

Kjærvik hadde nylig fylt 70 år. Han var fremdeles i jobb som advokat. Han var tilknyttet advokatkontoret Advokatene ved tinghuset i Oslo.

Kjærvik var kanskje mest kjent som forsvareren for Kristin Kirkemo under Orderud-saken. Men han var også forsvarer under Nokas-saken i Stavanger. Han var forsvarer i Landås-saken i Bergen og i straffesaken om innside-handel mot Rune Brynhildsen.

Han var fremdeles svært aktiv. Han skulle være forsvarer i flere straffesaker i Oslo tingrett de neste månedene. 

Kjærvik var ferdig utdannet jurist i 1978. Han ble politifullmektig ved Romerike politidistrikt. Senere ble han konstituert politimester. Så gikk han over i rollen som forvarer. Kjærvik hadde også bakgrunn fra håndball.