Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ap og Sp vil beholde fødeavdeling

Fødeavdelingen i Kristiansund skal stenges. Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil stanse dette.

Tirsdag skal helsekomiteen på Stortinget stemme over et forslag fra Senterpartiet (Sp). De foreslår å stanse stengingen av en fødeavdeling. Det er på Kristiansund sykehus i Møre og Romsdal. Arbeiderpartiet (Ap) mener forslaget ikke er godt nok. De kommer med sitt eget forslag.

– Dette er et politisk spørsmål. Vi vil at de folkevalgte fra Møre og Romsdal skal stemme. De må få si om de er for eller imot om fødeavdelingen skal stenges. Det sier Kjersti Toppe til avisa Klassekampen. Hun er nestleder i helsekomiteen på Stortinget. Hun hører til Sp.

Hun får støtte fra Ingvild Kjerkol. Hun er talsperson for Aps helsepolitikk. Hun mener at Stortinget må gjøre noe. Men forslaget til Sp er ikke er bra nok, mener hun. Partiet vil derfor komme med et eget forslag. De vil at fødetilbudet i Kristiansund fortsatt må være i byen. Det gjelder helt til et nytt, felles sykehus for Nordmøre og Romsdal er klart.

– Stortinget må gi et klart signal. Fødeavdelingen i Kristiansund kan ikke stenges før de har fått et godt tilbud på Hjelset i Molde, sier Kjerkol til avisa.

Det nye sykehuset er tidligst klart i 2024.

Helse Møre og Romsdal bestemte i mars at fødeavdelingen skal stenges. Den skal slås sammen med fødeavdelingen i Molde. Dette skulle skje allerede etter sommeren. Det førte til kraftige protester i Kristiansund.

Folke-bevegelsen Bunads-geriljaen kjemper for å beholde fødeavdelingen. De demonstrerer i bunad.

Nå sier helseforetaket at de vil foreslå å utsette stengingen.