Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ap stemte nei til avkriminalisering

Det blir fortsatt forbudt med bruk av narkotika i Norge. Arbeiderpartiets landsmøte stemte nei til avkriminalisering av narkotika.

Det blir ingen avkriminalisering av narkotika for bruk av små doser stoff. Fredag stemte Arbeiderpartiets (Aps) landsmøte over saken. Et flertall stemte nei. Saken har splittet partiet.

Tidligere fredag sa Ap-lederen hva han mente. Jonas Gahr Støre mener det ikke bør bli lov å bruke eller ha små doser med stoffet.

– Narkotika er forbudt. Da bør det ha en konsekvens å være i besittelse av det og skaffe seg det, sa Støre tidligere fredag.

188 personer stemte for redaksjonskomiteens forslag. De sa nei til full avkriminalisering, skriver nyhetsbyrået NTB. 101 personer stemte for full avkriminalisering.

Dermed vil Ap fortsatt at det skal være straffbart å bruke og å ha på seg doser med narkotika. Ap ønsker likevel at folk med store rusproblemer, ikke skal straffes.

Partiet håper de kan forhandle om saken i Stortinget.

Regjeringen har kommet med et forslag om ny rusreform. Den skal endre ruspolitikken i Norge. Et av de viktigste endringene, er at det ikke skal være straffbart med små doser narkotika. Det gjelder både for å bruke og å ha det på seg.

Men de tre partiene i regjeringen trenger stemmer fra Ap. Ellers vil de ikke få til den nye reformen. Ap har vært sterkt splittet i saken. Det var også veldig usikkert hva landsmøtet skulle stemme.

Arbeiderpartiets redaksjonskomité har jobbet i flere dager. De forsøkte å få til et felles forslag. Men de måtte til slutt gi opp. Dermed ble det stemt over to forslag.

Fertallet stemte for å avkriminalisere bruk og besittelse. Men da kun for de som har brukt narkotika i mange år, de tunge rusavhengige.

Raymond Johansen er byrådsleder i Oslo.Marte Mjøs Persen er orfører i Bergen. De stemte for for full avkriminalisering.

Både Senterpartiet (Sp) og Fremskrittspartiet (Frp) var forøyd med vedtaket til Ap. De håper regjeringen vil legge bort rusreformen.

 

Emneord

norge