Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Asylregler gjelder fra i dag

Regjeringen er enige med KrF og Venstre om nye asylregler. Reglene gjelder allerede fra i dag mandag.

Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) er enige med regjeringen om nye regler for asylbarna. Avtalen ble ferdig fredag. Den nye forskriften om asylbarna gjelder allerede fra i dag mandag.

– Vi ble fredag kveld enige om en ny formulering i forskriften. Denne trer i kraft allerede i dag. Det er jeg veldig fornøyd med. Normalt tar slikt fem til ti dager. Det sier Anders Anundsen i Fremskrittspartiet til nyhetsbyrået NTB. Han er justisminister.

Anundsen mener det ikke er noen tvil om hvilke regler som gjelder fra nå. Han håper at vi nå unngår misforståelser rundt asylbarn som har bodd lenge i Norge.

76 asylbarn ble sendt ut av landet i årets ti første måneder. Det var asylbarn som har bodd i Norge i mer enn fire år. Det er flere barn som er sendt ut i år, enn årene før. Det var for eksempek 26 flere enn i 2013 og 13 flere enn i 2012.

– Det har blitt sendt ut flere. Det skyldes først og fremst at asylsøkere kan sendes i retur til Nigeria og Afghanistan. Det sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til NTB.

46 av 76 barn ble uttransportert til disse to landene.

– Ingen asylbarn må sendes ut før de nye reglene var på plass, krevde Knut Arild Hareide i forrige uke. Han er leder i KrF.

KrF, Venstre og regjeringen ble enige om at nye regler skulle være på plass innen to uker. De klarte å lage nye regler på under ei uke.